Дилърите вече се сдобиха с обвинения след акцията "Бяло"

Снимка: Прокуратура

Прокуратурата даде повече информация по случая

В резултат от действията на прокуратурата и полицията на територията на област Добрич, започнали на 7 декември 2022 година, има образувани 3 досъдебни производства и 5 бързи производства. От един от претърсваните адреси са иззети 15 броя пакетчета с амфетамин с тегло 10,82 грама и няколко пакетчета с марихуана.

При друго претърсване е намерена и иззета голяма сума пари в евро. Общият размер на паричните средства е 30 180 евро.

Работата по образуваните разследвания продължава активно и към момента под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Добрич, като действията се извършват в тясно сътрудничество с ОД на МВР в града. Предстои да бъде извършен анализ на доказателствата с оглед установяване на съпричастните към случаите конкретни лица и привличането им към наказателна отговорност.

Информацията за постигнатото до момента в рамките на специализираната операция представиха административният ръководител на Окръжна прокуратура–Добрич Радослав Бухчев, прокурор Даниел Илиев – говорител на Районната прокуратура в града, и старши комисар Цветан Пировски – директор на Областната дирекция на МВР.

47-годишен мъж от Силистра е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор във връзка с обвинение за държане на високорискови наркотични вещества по чл. 354а, ал. 3 от НК. М.М. е един от двамата привлечени към наказателна отговорност за престъпления, свързани с наркотични вещества, в хода на операция, реализирана под надзора на Окръжната прокуратура в града. При претърсване и изземване в дома на мъжа са намерени и иззети общо 12,9 грама марихуана. Изяснява се съпричастността и на 18-годишния Д.А., установен в същото жилище.

В Тутракан е задържан 25-годишен мъж, обвинен за престъпление по чл. 354а, ал. 5 от НК, в чиито дом са намерени и иззети 2,9 грама марихуана и електронна везна.

Във връзка с разследвания, работата по който е била активизирана след установени нови факти и обстоятелства, са привлечени към наказателна отговорност общо 15 лица.

Съвместните действия на прокуратура и полиция в Силистра започнаха на 7 декември 2022 година, като планирането и координацията на операцията са реализирани през изминалия месец. Специализираната операция под надзора на прокуратурата се осъществява във връзка с разпореждане на главния прокурор на Република България Иван Гешев за активизиране на работата по дела за разпространение на наркотични вещества. Общата задача на всички участващи в реализирането й институции е противодействие на престъпленията, свързани с разпространение и употреба на наркотични вещества.

Работата по образуваните разследвания продължава при тясно сътрудничество между Окръжната и Районната прокуратури в Силистра с органите на МВР.

Данните за постигнатото до момента бяха предоставени на брифинг пред медиите от Окръжния прокурор на Силистра Ивелин Чафаланов, Веселина Милушева – районен прокурор и директора на Областната дирекция на МВР в града.

Окръжна прокуратура–Шумен привлече към наказателна отговорност за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества 37-годишен мъж, задържан в хода на специализирана полицейска операция, реализирана от структурите на МВР под надзора на прокуратурата в града. Той е обвиняем и за това, че управлявал моторно превозно средство след употреба на забранени субстанции. Б.А. е задържан за срок до 72 часа като в съда е внесено искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

При претърсване в автомобила на обвиняемия са намерени и иззети 100 дози амфетамин, опакован и готов за продажба.

Общо образуваните досъдебни производства по време на действията на прокуратурата и полицията на територията на област Шумен са шест, като има още шест разследвания, работата по който е била активизирана след установени нови факти и обстоятелства.

Работата по образуваните разследвания продължава при тясно сътрудничество между Окръжна прокуратура-Шумен и Областната дирекция на МВР в града.

Специализираната операция под надзора на прокуратурата се осъществява във връзка с разпореждане на главния прокурор на Република България Иван Гешев за активизиране на работата по дела за разпространение на наркотични вещества. Основната цел на прокуратура и полиция е категоричното противопоставяне на престъпленията, свързани с разпространение и употреба на наркотични вещества, които сериозно застрашават българските граждани.

Окръжният прокурор на Шумен Орлин Куздов и директорът на Областната дирекция на МВР в града старши комисар Георги Гендов предоставиха информация за постигнатите до момента резултатите на средствата за масово осведомяване на брифинг днес.

Спрямо 50 лица са повдигнати обвинения за държане и разпространение на наркотични вещества от прокурорите от зоната на Апелативна прокуратура-Пловдив. Това съобщи днес на брифинг Румен Попов, заместник-апелативен прокурор на Апелативна прокуратура – Пловдив.

Апелативната зона включва районните и окръжните прокуратури в Пловдив, Стара Загора, Пазарджик, Хасково, Смолян и Кърджали. Обвиненията са повдигнати през последните два дни.

Установен е 17-годишен ученик от училище в гр. Пловдив, в чиято раница са били открити таблетки, за които се предполага, че са екстази и на които е назначена експертиза. На територията на гр. Сопот е била открита лаборатория за отглеждане на марихуана. До момента са иззети и различни видове наркотични вещества на територията на прокуратурите в апелативната зона.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK