16 акта съставиха след спецоперацията в област Кюстендил

Снимки: Infomreja.bg

Връчиха 12 предупредителни протокола за спазване на изборното законодателство

Специализираната полицейска операция стартира на територията на Кюстендилска област тази сутрин. Както ИНФОМРЕЖА съобщи, тя се осъществява от сили на ОДМВР, РУ - Кюстендил, РУ - Дупница, ГД „Жандармерия“, ССТД – Благоевград, Инспекция по труда, БАБХ, НАП.

Целта на операцията е противодействие на конвенционалната престъпност, противодействие на икономически престъпления, включително и на престъпления, отнасящи се до изборните права на гражданите и изборното законодателство.

До момента са проверени 16 обекта – на територията на Кюстендил и Дупница, съставени са 16 акта за установените нарушения /несъответствия в касовата наличност, упражняване на търговска дейност без законова регистрация на обектите/, образувани са 2 преписки за нарушения, свързани с търговията с акцизни стоки, връчени са 12 предупредителни протокола за спазване на изборното законодателство.

Установено е и задържано лице, обявено за международно издирване от Интерпол – осъдителната му присъда е издадена в Турция за престъпление, свързано с наркотици. В рамките на операцията са проверени 84 МПС и 104 лица. За установени нарушения по ЗДвП са издадени 11 фиша и 4 акта. Съставен е и 1 акт по ЗБДС.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK