Акция „Чашка и дрога“ излови 14 пияни водачи в страната

Снимка: Infomreja.bg

Дрогираните са 10

8437 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 11 143 водачи и пътници, съобщават от МВР. Съставени са 2146 фиша и 607 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. В рамките на изминалия ден са установени общо 14 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – осем от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, шестима - с над 1,2 на 1000, а един, спрян за проверка, е отказал да бъде тестван. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 10 души, а един е отказал да бъде тестван.

От обобщените данни: по метода „линеен контрол“ са проверени 2544 МПС и 2760 водачи и пътници; за установени нарушения са съставени 716 фиша и 159 АУАН. Установени са трима водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и двама - с над 1,2 промила. Двама са шофирали след употреба на наркотични вещества или техни аналози.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK