Вучич: Надявам се през 2023 г. да можем да отпразнуваме българо-сръбската връзка

Снимка: БГНЕС

Обръщайки се към фон дер Лайен, той каза: "Моля да попаднем в списъка на Еропа с помощи"

“Няма да прочета дълга реч, само ще поздравя България и Гърция. Никой от нас не вярваше колко важен ще се окаже този проект. В момента виждаме как и Радев, Мицотакис, Борисов, Петков и Донев вярваха в него и ще се възползват от неговата полза. Надявам се, че по това време 2023 г. да можем да отпразнуваме българо-сръбската връзка. Това заяви президентът на Сърбия Александър Вучич.

Вучич обясни, че ще имаме трудна есен, трудна зима, но се надява да не е толкова трудна, колкото обясни Урсула фон дер Лайен, тъй като всеки политик трябва да е оптимистично настроен. “Благодаря на фон дер Лайен, че се отнесе добре с нас. В начало се мислех за черната овца тук, на тази среща”, коментира още той и продължи: “Без нашия приятел Алиев нямаше да ни е лесно да разчитаме на диверсификация в Европа, така че той е звездата днес.

”Без да преувеличавам, това е важен ден за Сърбия и аз благодаря за организирането на това събитие, но, скъпа Урсула, не слушайте 100% думите на Мицотакис, ние сме благодарни за Вашата подкрепа за ковид кризата, но като говорим за пари, в момента не можем да се справим с кризата. Моля да попаднем в списъка на Европа с помощи”, допълни още Александър Вучич. /nova.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk