И Американският университет въвежда зелен сертификат

Снимка: Infomreja.bg

Студентите без такъв документ могат да продължат обучението си онлайн

Американският университет в България съобщи, че през следващия (пролетен) семестър само студенти със зелен сертификат ще могат да посещават часовете и да живеят в общежитията на учебното заведение.

Останалите са свободни да пребивават извън кампуса, както и да се включват в занятията синхронно онлайн – според личното си желание.

По своята концепция университетът поставя в центъра именно студентите и тяхното пълноценно преживяване. Затова във време на пандемични ограничения търси начин да остане място за споделен и пълноценен студентски живот. И в тези усилия се доверява на постиженията на науката и на научния консенсус.

Въвеждането на изискването за зелен сертификат в момента е единственият възможен начин за провеждане на присъствени занятия. И докато след последните разпоредби повечето университети в България взеха решение да преминат изцяло онлайн, АУБ се опитва да намери начин и да накара системата на зеления сертификат да заработи в полза на студентите ни. През годините АУБ се утвърди като лидер на прогресивната мисъл в България. Сега е моментът да действаме отговорно, да проправим пътя напред и да станем модел за останалата част от страната, посочи д-р Дейвид Еванс, президент на АУБ.

Очаква се над 50% от студентите да изберат присъственото обучение и да представят зелен сертификат. Това се отнася и за около 90% процента от преподавателите на пълен щат в АУБ. В същото време университетът зачита правото на свободен избор и предпочелите онлайн формат на обучение могат да се възползват от доказалата качеството си електронна платформа на висшето училище и да участват синхронно в часовете.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK