Служители на Община Благоевград вардят за вандали и малките часове на денонощието

Снимка: Община Благоевград

Целта е да се постигне по-висока степен на превенция на нарушенията

Служители на звено „Инспекторат“ вече извършват проверки за нередности в по-широк часови диапазон. Те правят обходи в рамките на града и малките населени места от 08.00 ч. до 00.00 часа в делнични дни, през уикендите и официалните празници. 

Целта е да се постигне по-висока степен на превенция на нарушенията и по-голяма сигурност на жителите. 

Инспекторите се отличават със специално униформено облекло, на което е поставен гербът на община Благоевград, разполагат и със значки, с които се легитимират. 

Звено „Инспекторат“ към Община Благоевград има контролни функции, а в правомощията на служителите към него е да съставят предупредителни протоколи, фишове и актове, в случай на констатирани нарушения. Най-честите санкции, налагани от страна на служителите в Инспектората, са свързани с увреждане на общинско имущество, изхвърляне на отпадъци на нерегламентирани за целта места, силни нива на шум, незаконно строителство, неправилно паркирали МПС и др. Служителите към Инспектората, който бе създаден по предложение на кмета на Благоевград, с решение на Общински съвет от м. юли 2021, работят съвместно с представители на ОД МВР - Благоевград. Инспекторите ежедневно реагират на сигнали, получени на „горещата“ телефонна линия или подадени в Деловодството на Община Благоевград. Всеки, който забележи нередности може да сигнализира на тел. 073/88 44 34, 073/88 44 06 или тел. 112.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK