В Русия заразените и починалите от COVID-19 са рекорден брой за пети ден поред

Снимка: IStock

Страната се нарежда на пето място в света по брой заразени по време на пандемията след САЩ, Индия, Бразилия и Великобритания

Рекордният брой починали от COVID-19 в рамките на едно денонощие от началото на епидемията се актуализира в Русия за пети пореден ден - през изминалото денонощие в страната са регистрирани 1 075 починали срещу 1 064 починали вчера. Това показват данните на руския оперативен щаб за борба със заразата, информира ТАСС.

С това общият брой на починалите от началото на епидемията в страната вече е 229 528 души. Условната смъртност (окончателната може да се определи едва след края на епидемията) остава на ниво от 2,8 процента.

Русия се нарежда на пето място в света по брой починали по време на пандемията след САЩ, Бразилия, Индия и Мексико.

По-специално, в Москва са регистрирани 82 починали през последното денонощие, в Санкт Петербург - 67, в Краснодарския край и Нижни Новгородска област - по 42, в Башкирия - 35, в Ростовска, Свердловска област и Ставрополския край - по 34.

Броят на официално регистрираните заразени с коронавируса през последните 24 часа е 37 678 души, с което общият брой на заразените от началото на епидемията в Русия достигна 8 205 983 души. Това също е нов рекорд за заразени в рамките на 24 часа от началото на епидемията в страната.

Така рекордният брой заразени за денонощие в страната се актуализира за трети пореден ден. 

Русия се нарежда на пето място в света по брой заразени по време на пандемията след САЩ, Индия, Бразилия и Великобритания. 

Броят на така наречените активни случаи, тоест пациентите, които се лекуват в момента, се е увеличил на 833 318 души.

Броят на възстановилите се през последното денонощие руснаци след заразяване с коронавируса е 26 077 души, с което общият брой на възстановилите се вече е 7 143 137 души. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK