Решетки за кюстендилеца, издирван от Германия за участие в ОПГ

Снимка: Infomreja.bg

Определението подлежи обжалване пред САС в 3-дневен срок

Окръжен съд – Кюстендил, определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на кюстендилския гражданин И. Г., за който има издадена Европейска заповед за арест от Районен съд - Мюнхен, Германия. Определението подлежи обжалване пред САС в 3-дневен срок, съобщават от пресцентъра на съда.

Жителят на Община Кюстендил се издирва за 2 престъпления: участие в организирана престъпна група и измама, включително такава, която засяга финансовите интереси на Европейските общности, с максимален срок на наказанието до 15 години. Описаните деяния представляват престъпления и по българския НК, наказуеми с лишаване от свобода.

И. Г. е обявен за международно издирване от германските власти въз основа на европейска заповед за арест, издадена на 13.01.2023 година от Главен прокурор в качеството на европейски делегиран прокурор – Европейска прокуратура- Център Мюнхен.

Съдът намира искането на Окръжна прокуратура – Кюстендил, за вземане на временна мярка „задържане под стража” спрямо И. Г. за основателно, тъй като са налице всички предпоставки за това, а именно: налице е ЕЗА, която отговаря на предвидените в ЗЕЕЗА условия, налице е реална опасност от извършване на престъпление и укриване, предвид обремененото съдебно минало на лицето, и липсата на установени трудови и семейни връзки в България.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK