ГДБОП удари "търговци" във Варна, иззеха над 10 000 ментета

Снимки: МВР

По време на спецоперацията са проверени два търговски обекта и складове към тях

Над 10 000 артикула, имитиращи запазени търговски марки, са иззети при спецоперация на ГДБОП във Варна, съобщават от МВР.

При действията, реализирани под наблюдението на Варненската районна прокуратура, са иззети технически средства, чрез които се извършвала търговската дейност чрез интернет сайтове и страници в социални мрежи.

Специализираната операция по противодействие на престъпленията срещу интелектуалната собственост, свързани с незаконно разпространение на стоки, носещи защитени търговски марки, е реализирана на територията на Варна, съобщават от МВР. Действията са осъществени от служители на отдел „Киберпрестъпност“ в ГД „Борба с организираната престъпност“ и на сектор БОП – Варна, под ръководството на Варненската районна прокуратура.

По време на спецоперацията са проверени два търговски обекта и складове към тях, както и три жилищни обекта, откъдето са иззети над 10 000 артикула - дамски и мъжки дрехи, чанти и други аксесоари, всички носещи запазени търговски марки. Конфискувани са и технически средства, с които е извършвано администрирането на интернет сайтове и страници в социални мрежи, чрез които била осъществявана търговската дейност.

В хода на разследването е установено, че продажбата на стоките, носещи запазени търговски марки, е извършвана без необходимото по закон съгласие на носителите на правата върху съответните марки - престъпление съгласно чл. 172 б от НК. Работата по документирането на цялостната престъпна дейност продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK