Йотова се надява да бъде съставено редовно правителство

Снимка: Infomreja.bg

Според нея, обаче управлението ще е сложно

Очаквам да има правителство. С голямо нетърпение очаквам Народното събрание да гласува кабинета, предложен от акад. Николай Денков, и той да влезе бързо във функциите си. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред медии в Казанлък на откриването на 18-ата световна среща на българските медии.

„Разтревожи ме една реплика на акад. Денков – нямал доверие на своите партньори от ГЕРБ, а само на г-жа Мария Габриел. Това не е добро начало“, посочи Йотова, съобщават от прессекретариата на президенството.

На въпрос дали очаква стабилен кабинет, вицепрезидентът отговори, като цитира изрази от изтеклия запис от Националния съвет на „Продължаваме промяната“: Бъдещите министри ще носят голяма отговорност, защото ще трябва да слагат „кървави подписи“, ще трябва да принуждават европейските институции да заобикалят законите, за да ни вкарат в еврозоната, да проведат този тежък разговор с г-жа Урсула фон дер Лайен, ще трябва да извършват „законни или незаконни“ уволнения в администрацията, да променят службите за сигурност с „наши хора“, да слагат и в МВР „наши хора“, които да правят „нашите избори“.

В отговор на въпрос за планиран протест срещу президентската институция, Илияна Йотова посочи, че е демократично право на всеки да изразява своето недоволство. „Винаги в своята политическа биография съм чувала всеки, който е недоволен. Когато някой протестира, умните хора и умните институции си извличат съответните поуки и трябва да вземат правилните решения“, заяви вицепрезидентът.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK