Във Велики Преслав задържаха 13 мигранти

Снимка: Infomreja.bg

Задържани са и превозвачите им

След активни действия на полицейски служители от ОДМВР- Шумен, по време на специализирана полицейска операция са задържани 13 мъже, незаконно преминали през границата на Република България, и двама, които ги превозвали.

В хода на проведени целенасочени мероприятия служителите на реда установили, че в лек автомобил "Алфа Ромео“ с пловдивска регистрация 34- годишен мъж от село Подвис превозва шестима мъже с неустановена самоличност, определящи себе си като мигранти от Афганистан.

Криминалисти от Областната дирекция установили, че в лек автомобил "Мерцедес" без поставени регистрационни табели 28-годишен мъж от село Подвис превозва седем лица с неустановена самоличност, определящи се като мигранти от Афганистан. Всички 13 мъже на видима възраст от 18 до 33 години са задържани за срок до 24 часа в полицейското управление във Велики Преслав за установяване на самоличност.

За извършени престъпления по чл. 279 ал. 1 от НК са образувани бързи производства.

Задържани са и водачите на двата автомобила, с които са превозвани мигрантите. Образувани са досъдебни производства за извършени престъпления по чл. 281 ал. 2 т.1 и 5 от НК. Изяснява се съпричастността им и към други аналогични случаи, по време на които са установявани мигранти в област Шумен.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK