РС – Дупница, призна жена за виновна в хулиганство

Снимка: Infomreja.bg

Ударила в лицето полицай

Районен съд – Дупница, призна 48-годишна жена за виновна в хулиганство, съпроводено със съпротива срещу орган на властта, като й определи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 7 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години.

Присъдата може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд - Кюстендил, в 15 - дневен срок.

Съдът, под председателството на съдия Ели Скоклева признава подсъдимата Анна С. от София за виновна в това, че: на 25.08.2020 г. в хотелски комплекс, в землището на Рилски манастир, е извършила непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, след значителна употреба на алкохол, предизвикала скандал, придружен с крясъци, псувни и обиди към служители на хотелския комплекс, отказ да представи документ за самоличност на служители на МВР, показвайки неприличен жест с ръка и нанасяйки удар в лицето на служител на МВР, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм - престъпление по чл. 325, ал. 2, във вр. с ал. 1 от НК.

Районен съд – Дупница, одобри споразумение и наложи наказания на 29- годишен мъж, който се призна за виновен в хулиганство, при управление на МПС. Венцислав Р. ще изтърпи условно наказание „лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години. Той е лишен от правото да упражнява професия като водач на МПС за срок от 6 месеца.

Подсъдимият се признава за виновен в това, че на 24.12.2020 г., на АМ „Струма“, в района на разклона за с. Боснек е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като е попречил движението, спирайки лек автомобил „Фолксваген“ с кюстендилска регистрация, управляван от В. Д., нанесъл му два удара с юмрук в областта на шията, ударил с крак предна лява врата на автомобила, отправил обидни думи, напсувал го и деянието е извършено при управление на МПС лек автомобил „Шкода“, със софийска регистрация - престъпление по чл. 325, ал. 3 във вр. с ал.1 от НК.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as