Задържаха турски шофьор, опитал да пренесе кило дрога през границата

Снимка: Прокуратура

Обвиняемият турски гражданин е задържан за срок до 72 часа

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем С.Д., на 45 г., турски гражданин, за това, че на 23.01.2022 г. на ГКПП-Капитан Андреево, общ. Свиленград, обл. Хасково, без надлежно разрешително е пренесъл през границата на страната от Република Турция в Република България високорисково наркотично вещество - хероин, с общо бруто тегло 0,980 килограма на обща стойност за 88 200 лева - престъпление по чл.242, ал.2, предл. 1 от НК.

По делото е установено, че обвиняемият С.Д. с управлявания от него товарен автомобил пристигнал на ГКПП-Капитан Андреево на 23.01.2022 г. Той е пътувал от Турция през България за Румъния. При извършена щателна митническа проверка е установено, че С.Д. пренасял, освен декларираната стока, и високорисково наркотично вещество - хероин. Наркотикът бил разпределен в 2 пакета, облепени с тиксо и укрити в личния му багаж - чанта за документи.

Образувано е досъдебно производство под ръководството на Окръжна прокуратура-Хасково, по което разследването се извършва от разследващ митнически инспектор при ТД Митница Бургас.

Обвиняемият турски гражданин е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK