Община Белица се сприятели с община Чаир

Снимки: Община Белица

Сплотяването между двете общини е благодарение на президента на Европейските либерали и еврoдепутат от ДПС, Илхан Кючюк

Община Белица се сприятели с община Чаир, Скопие, Р Северна Македония.

„Вчера имах честта и удоволствието да положим основите за едно бъдещо сътрудничество с водещата община в Скопие - Чаир. Заедно с колегата Visar Ganiu се разбрахме да кандидатстваме по европейски проекти и програми, които да водят до подобряване на благосъстоянието на общините Белица и Чаир, да засилим културното взаимодействие и да докажем на практика, че народите от двете държави се уважават, разбират и евроатлантическия път на развитие на Балканите е без алтернатива“, сподели след посещението си в Скопие кметът на Белица - Радослав Ревански.

Както в България, така и в Северна Македония кметовете настояват за по-голяма децентрализация на финансови средства и ресурси от централната власт към обшините, добави той.

Сплотяването между двете общини е станало факт благодарение на президента на Европейските либерали и еврoдепутат от ДПС, Илхан Кючюк, който е и докладчик на Европарламента за Северна Македония.

„В края на ползотворния работен ден имахме и приятелска неформална среща с министър -председателя на Северна Македония - Димтър Ковачевски.  Благодаря за топлото посрещане!“, каза още Ревански.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK