767 зрелостници се явяват на ДЗИ по български език и литература в Кюстендилско

Снимка: Infomreja.bg

5-ма са от затвора в Бобов дол

767 са зрелостниците, които ще се явят на първи ДЗИ по български език и литература в област Кюстендил, обяви пред ИНФОМРЕЖА началникът на РУО – Кюстендил, Мая Стойчева. За целта са определени 17 училища, а за втори ДЗИ техният брой е 13.

Към този момент няма данни за карантинирани или болни от коронавирус зрелостници в област Кюстендил. Въпреки това във всички учебни заведения е подсигурена допълнителна зала за ученици, които проявят симптоми.

„Ще се измерва температурата на всеки един от учениците на входовете по места, при по-голям брой записали се за ДЗИ са подсигурени и два входа, през които да преминават. Учениците и квесторите ще спазват всички противоепидемични мерки и ще бъдат с маски по време на изпитите“, коментира Стойчева.

Тя обяви още, че 245 ученици са заявили желание да се явят на втори ДЗИ по биология, след тях се нарежда английския език – 170, философия – 95, география – 78, математика 45, история 20 и по испански език – 2-ма.

През тази година 5-ма зрелостници от СОУ „Д-р Петър Берон“ към затвора в Бобов дол ще се явят на първата матура по БЕЛ, която ще се проведе на 19-и май.

Едва един е записалият се затворник за матура по философски науки, казаха още от РУО - Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK