РС – Кюстендил, призна кюстендилец за виновен в закана против личността на полицай

Снимка: Infomreja.bg

Той ще плати на полицейския служител сумата от 3 000 лв., представляваща обезщетение за претърпените неимуществени вреди

Районен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Мая Миленкова, призна подсъдимия Д. А. от Кюстендил за виновен в това, че на 07.07.2019 г., в гр. Кюстендил се е заканил спрямо длъжностно лице - младши разузнавач към „Криминална полиция“ в РУ – Кюстендил, при изпълнение на службата му, с престъпление против неговата личност, със следните думи: „Ще свършиш като бившия си началник, който си замина.

Имам точните хора, които да те посетят, поради това, че ти си човека, който съсипа семейството ми“ и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му – престъпление по чл. 144, ал.2, във вр. с ал.1 от НК. Съдът налага на подсъдимия наказание „лишаване от свобода“ за срок от 8 месеца, като на основание чл. 66, ал.1 от НК отлага изпълнението му за изпитателен срок от 3 години. Д. А. е неосъждан.

Районен съд – Кюстендил, осъжда подсъдимия да плати на полицейския служител сумата от 3 000 лв., представляваща обезщетение за претърпените неимуществени вреди, резултат от престъплението, като за разликата до претендираните 5 000 лв. отхвърля иска като неоснователен. Подсъдимият е осъден да плати и разноските по делото.

Присъдата подлежи на жалба и протест пред Окръжен съд – Кюстендил, в 15 – дневен срок.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK