Задържаха 22-годишен за грабеж на възрастна жена

Снимка: Infomreja.bg

Престъплението е извършено в коледната нощ

Районна прокуратура – Враца, ТО – Бяла Слатина, ръководи разследване по досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК.

На 25/26.12.2022 г. в с.Бъркачево, област Враца, бил извършен  грабеж на 82-годишна жена. Извършител на грабежа е 22-годишен от гр. Оряхово.

Вечерта на 25.12.2022 г. бил в заведение в с. Бъркачево, употребил алкохол, след което решил да извърши престъпното деяние.

Около 23,00 ч. проникнал в дома на пострадалата. Упражнявайки сила, отнел от владението й сумата от 3560 лв., както и мобилен телефон с поставена в него СИМ карта.

Незабавно под ръководството и надзора на Районна прокуратура – Враца са били предприети активни действия по разкриване на престъплението – разпити на свидетели, претърсване и изземване, оглед на местопроизшествие.

Извършителят на престъплението е установен - Я.Г. Я. на 22 години. Незабавно е привлечен в качеството на обвиняем от наблюдаващ прокурор при РП-Враца, ТО-Бяла Слатина.

По искане на прокуратурата привлеченият в качеството на обвиняем Я.Г.Я. е с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK