Борис Бонев оттегли кандидатурата си за шеф на СОС

Снимка: БГНЕС

Предстои тайно гласуване

Изненадващо и противно на заявленията от по-рано днес и предходните дни, Борис Бонев няма да бъде кандидат за председател на Столичния общински съвет от "Продължаваме промяната/Демократична България/Спаси София". Това обяви самият Бонев по време на издигането на номинациите за шеф на колективния орган, пише news.bg.

Припомняме, че вече два пъти софийските общински съветници не успяват да си изберат председател, а останалите политически сили в съвета категорично заявяват, че няма да подкрепят Бонев за председател на СОС.

Към момента останалите кандидатури са същите като предишните два пъти - Диана Тонова от БСП, Красимир Гълъбов от "Въраждане" и Пламен Данаилов от "Има такъв народ".

"Това, че няма да издигате председател на СОС като бягане от отговорност ли да го приемаме? Вие сте най-голямата група", отговори на предложението на Бонев опозицията да избере председател Антон Хекимян от ГЕРБ.

От втората политическа сила са категорични, че няма да излъчват председател, тъй като отговорността за намиране на мнозинство следва да е най-голямата сила. По-рано днес не изключиха вариант да започнат диалог, ако Бонев не е кандидатурата на ПП/ДБ/СС, но следвало да има ясно друго предложение.

Предстои тайно гласуване, трето поредно, на което ще стане ясно ще има ли Столичния общински съвет нов председател. За да бъде избран такъв обаче е нужно мнозинство от над 50% в съвета, или 31 съветника да подкрепят едно име, което обаче е под въпрос с оглед на раздробеността на групите в колективния орган.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK