Делегация от Република Косово на посещение и обмяна на опит в ОД „Земеделие“ Благоевград

Снимки: ОД „Земеделие“

Директорът Мария Захова получи покана за визита в Република Косово

Днес директорът на Областна дирекция „Земеделие“ Благоевград, Мария Захова, посрещна експерти от Министерство на земеделието, горите и развитието на селските райони на Косово, Отдел за допълнителни услуги и общински информационни и консултантски центрове, Косовски земеделски институт, Агенция за развитие на селските райони и Център за развитие на Косово (неправителствена организация).

Визитата бе организирана с цел обмяна на инситуционален опит, начини за кандидатстване, подпомагане и финансиране на земеделските производители, условия за допустимост, бизнес планове, добри практики и съвети.

В срещата взеха участие главният секретар на ОДЗ Благоевград - Светлана Христова, директор на главна дирекция „Аграрно развитие“ - Божидар Йосифов, и директор дирекция „Административно-правна и финансово-стопанска“ - Владимир Хаджийски.

Дискусията касаеше срокове по оперативни програми, регистри, необходими за дейността на Министерство на земеделието, ОДЗ и ОСЗ, дейности за информиране на земеделските стопани за възможностите за кандидатстване, проверки и осъществяване на контрол.

Пред експертите от институциите в Република Косово бе представена презентация на тема „Стартова помощ за развитието на малките стопанства“ от Стилиян Рупов, експерт в Национална служба за съвети в земеделието, теариториален офис Благоевград.

На отправена покана за визита в Република Косово, Мария Захова отговори: „С голямо удоволствие. Вярвам, че ще се срещнем отново. Благодаря Ви, че посетихте Благоевград! Винаги сте добре дошли! До нови срещи. Надявам се срещата ни днес да е била ползотворна.“

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK