22-годишна жена загина при ПТП в Шумен

Снимка: Infomreja.bg

Катастрофата е причинил 18-годишен дрогиран водач

22-годишна жена от Шумен е загинала при пътно-транспортно произшествие снощи. Сигнал за катастрофа на кръгово кръстовище на бул.“ Симеон Велики“ с ул.“ Спортист“ в Шумен е приет в 21:18 часа.

Минути по-рано водач на лек автомобил Волво „ХЦ 60“ с варненска регистрация не пропуснал влезлия в кръстовище в посока към хипермаркет „Кауфланд“  водач на лек автомобил Ситроен „Саксо“ с шуменска регистрация, и го ударил странично.

На място са пристигнали екипи на полиция, пожарна и спешна помощ. Спасителни екипи на РСПБЗН- Шумен установили, че в ситроена са затиснати две жени. С помощта на хидравлична режеща техника е прерязана врата на автомобила и са извадени. Откарани са в шуменската болница.

Малко по-късно е починала 22-годишна жена от Шумен, която била зад волана на френското возило. Пътничката, 43-годишна жена от Шумен, е с фрактура на пубисна кост. Настанена е за лечение.

Водачът на волвото, 18-годишен шуменец е правоспособен. Изпробван е за шофиране след употреба на наркотични вещества. Отчетена е положителна на амфетамин проба.

Дал кръвна проба за химичен анализ. Той и спътникът му, местен жител на 18 години не са пострадали в катастрофата. Водачът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Образувано е досъдебно производство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK