Кюстендил отбеляза с тържествено шествие Деня на Европа и 76 години от победата над Хитлерситка Германия

Снимки: Община Кюстендил

Положиха венци и цветя пред паметната плоча на загиналите

В знак на почит пред паметната плоча на загиналите кюстендилски войни във Втората световна война, венци и цветя поднесоха министърът на вътрешните работи Христо Терзийски, народни представители от 45-ото Народно събрание Михаела Крумова и Румен Георгиев, областния управител Виктор Янев, кметът Петър Паунов, зам.-кметовете Росица Плачкова и Светослав Василев, председателят на Общински съвет – Кюстендил Иван Андонов и общински съветници, представители на Областен и Общински съвети на съюза на ветераните от войните на България, политически партии, граждани, граждански организации и сдружения.

„Днес, почитаме паметта на хората, които са отдали живота си за една мирна България и да честваме една мирна Европа. Светъл празник и поклон пред паметта на загиналите“, сподели кметът Петър Паунов.

На 9 май се чества Денят на победата над хитлеристка Германия и 76 години от края на Втората световна война. В съдбовните исторически събития участва и българската армия, и дава своя принос за победата с цената на свидни жертви.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK