Два буса с храна, дрехи, посуда и 10 000 лева отпътуваха от община Белица за Кръстава

Снимки: Муса Гагъм

Голяма дарителска кампания в подкрепа на пострадалите семейства в Кръстава организираха и в Рибново

Два буса с храна, дрехи и посуда отпътуваха вчера от община Белица за велинградското село Кръстава, където след огромния пожар на 13 август над 30 души останаха без покрив. 

Най-активни бяха жителите на село Краище, които организираха кампания в помощ на пострадалите семейства.

За по-малко от два дни хората в Белишко успяха да съберат и 10 000 лева, които също бяха дарени на останалите без дом в Кръстава.

„Читалището в с. Кръстава е пълно с храна, дрехи и посуда и заради това за момента не трябва повече. Парите бяха преброени няколко пъти, включително и пред кмета на селото, както и пред ходжата. Бяхме над 10 човека от нашата община и не пропуснахме да отидем на място при пожара. Хората работят усилено и чистят щетите от техните къщи“, коментира основният инициатор за стартирането на благотворителната акция - Муса Гагъм. 

Той изказва благодарност на семейство Горелски от с. Горно Краище, които са осигурили превоз, както и на имама на Белица - Ахмед Горелски, който е бил с другия бус.

„Благодаря на Селман Мехмед, Исмаил Исмаилчев, Селим Селим и другите момчета, които помагаха в пренасянето на продуктите. Благодаря и на кмета на с. Кръстава и на ходжата, които съдействаха изцяло. Благодаря на Медие Хахньова, която организира всичко в с. Горно Краище и беше в основата на събраните дарения в нейното село", споделя още Муса Гагъм. 

Голяма дарителска кампания в подкрепа на пострадалите семейства в Кръстава организираха и в гърменското село Рибново. 

Вчера те превозиха до велинградското село хранителните продукти, одеяла, дрехи, вода и други стоки от първа необходимост. В рамките на 24 часа хората в Рибново събраха 9 340 лева и 450 евро.

Кампанията в селото продължава до петък в двете джамии и при местните жители Ибрахим Къдриев, Али Хатип, Феим Мусанков и Фатме Улан.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK