В Рибново и Белица стартира кампания в помощ на пострадалите при пожара в Кръстава

Снимка: Infomreja.bg

Събират се пари и хранителни продукти

Кампания за подпомагане на пострадалите семейства при пожара във велинградското село Кръстава стартира в община Белица и село Рибново, община Гърмен. 

Както ИНФОМРЕЖА писа, огнената стихия в селото лумна към 21 часа снощи и унищожи шест къщи и шест селскостопански постройки. Най-вероятната причина за инцидента е късо съединение.

В Белишко по инициатива на Муса Гагъм започна дарителска акция за събиране на храна и дрехи за пострадалите. Заедно с Муса Гагъм днес на мястото на пожара в Кръстава отидоха и няколко доброволци, които помагаха на хората при почистването на отломките от пожара. 

В Рибново също стартира кампания за събиране на помощи - дълготрайни хранителни продукти, за пострадалите в Кръстава.

Местни жители са разговаряли с районния мюфтия на Благоевград Осман Османов. По информация на кмета на Кръстава 30 човека, в това число и деца, са на улицата. Необходими са два хладилника, в които да се съхраняват продуктите. 

На първо време ще се събират минерална вода в стекове, олио, леща, боб, захар, консерви, фиде, макарони, месо в буркани. Даренията ще се приемат днес и утре в стола на училището в Рибново, след което ще се извозят до Кръстава. 

Ще се събират и парични средства за възстановяване на изгорелите къщи. 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK