Испанеца, Иляка и Кокича са арестувани в столицата заради домови кражби

Снимки: МВР

Наложени са им мерки задържане под стража за срок до 72 часа

На 5 декември, в хода на специализирана операция на територията на ж.к. „Лагера“ , автопатрул на Шесто РУ забелязал трима мъже да влизат в пререкания с  гражданин и да бягат. 

Полицаите действали незабавно и след кратко преследване групата била задържана - двама от униформените, а третият - от гражданина. При залавянето мъжете направили опит да изхвърлят част от носените вещи. В хода на последвалата проверка било установено, че те са от активния криминален контингент „домови кражби“, с множество криминалистически регистрации и  осъждани за кражби, известни в ъндърграунд средите с прякорите Испанеца, Иляка и Кокича, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

В хода на проведените действия е изяснено, че малко по-рано, придружаван от майка си,  мъжът видял тримата, натоварени с раници и чанти,  да излизат от жилищна кооперация. Направило му впечатление, че са непознати за района и ги попитал какво търсят. Вместо отговор те избутали жената и побягнали. При последвалите обиски от тях са иззети множество накити, парични суми в различни валути и инструменти за преодоляване на заключващи механизми, за притежанието на които не дали смислено обяснение. В рамките на разследването са извършени претърсвания в няколко жилища на територията на столицата, където са намерени и иззети множество вещи, в това число бижута, часовници и предмети подпомагащи престъпната им дейност.  За част от намерените накити към момента не е установено от къде са отнети.

След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура, задържаните са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл.195 от НК. 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK