Читалище "Светлина" в село Ковачевица се нуждае от ремонт

Снимки: "Неотъпкана пътека"

Дарителско общество "Светлина" призовава към съпричастност

През 2018 година беше отрит първият фестивал за камерна музика в Западните Родопи „Неотъпкана пътека“. Световноизвестни български музиканти избраха като най-подходяща за своите концерти сцената на читалище „Светлина“ в гърменското село Ковачевица. Спряха се на нея заради завидните и акустични качества. В същото време те бяха наясно, че този паметник на българщината трябва да бъде съхранен, а сградата – възстановена.

От създаването на културния форум до днес музикантите са инвестирали близо 12 000 лева от средствата на фестивала за ремонтни дейности в читалището. Но за да може сградата да се възстанови напълно, е необходимо да се създаде отделен фонд с цел нейния ремонт и поддръжка. Така се стига до създаване на Дарителско общество „Светлина“ като инициатива на фондация "Неотъпкана пътека" с цел набиране на средства за реставрацията и поддръжката на читалището в село Ковачевица. Учредители са музикантите Лора Чекоратова, Георги Вълчев, Никола Таков и Мариана Карпатова.

След последните обилни валежи най-належащата дейност е ремонтиране на покрива на читалището. Необходимо е също да се поправят вратите към гримьорната и балкона, да се изработят капаци за прозорците над сцената и да се закупят светлини за нея.

Всеки, който иска да помогне за тази родолюбива културна кауза, може да направи еднократни или месечни дарения, като посети интернет страницата на Дарителско общество „Светлина“ – www.dar-svetlina.com.

Банковата сметка на фондация „Неотъпкана пътека“ е:
ЕИК 177199929
BIC BPBIBGSF
IBAN BG45BPBI81701075052102

„Каним всички местни жители от село Ковачевица и община Гърмен, както и приятели от цяла България и цял свят, да се включат в нашето общество!

Всички средства, набрани от дарителско общество "Светлина", ще бъдат вложени в ремонтните дейности по сградата. За целта разчитаме на местни майстори и на община Гърмен. Както винаги, ние работим с отчетност, прозрачност и гарантираме, че всяко едно дарение ще бъде използвано само и единствено по предназначението си. Включете се!“, пишат музикантите от Дарителско общество „Светлина“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK