60-години от революционния подвиг на Юрий Гагарин

ПГХТ ”Юрий Гагарин” - гр. Червен бряг, с гордост носи името на Гагарин

Уважаеми българи, уважаеми съграждани,

Скъпи родители, учители и ученици,

Честита 60-годишнина от революционния подвиг на Юрий Гагарин, патрон на нашето училище, което с гордост носи неговото славно име!

Днес е един забележителен ден, възхитил човечеството. Това е денят 12 април 1961 г., посветен на руския летец космонавт Юрий Алексеевич Гагарин, полетял към космоса и осъществил мечтата на много народи и учени.

Това е първият човек, преодолял земното притегляне и успял да обиколи земята, основавайки се на могъщи знания и силен дух, и нищо не попречи на уникалната му цел.

Полетът на Юрий Гагарин откри нова ера в развитието на човешката цивилизация и даде основа за развитието на много други сфери в науката и техниката.

Легендата за него свети и е жив споменът на великата руска страна, която го откърми, възпита и вдъхнови и която продължава да вдъхновява младото поколение и от нашия град, и от нашата страна, и от много други народи.

Висококвалифицираният ни учителски екип ежедневно се стреми да възпитава в качества, които притежаваше Гагарин, и хора като него.

С рецитал на руски език, изложби и песни ние ще си припомним как се лети към звездите, за да има звезди и от нашите ученици във времето, наречено живот.

На всички прогресивни хора, оценили подвига на Юрий Гагарин, поднасяме своите приветствия и най-искрени поздрави!

 

Лиза Ценова

Директор на ПГХТ ”Юрий Гагарин”, гр. Червен бряг

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK