Община Гоце Делчев с обръщение към жителите на града

Снимка: Infomreja.bg

В срок от 10 дена да разчистят тротоарите пред домовете си

През 2012  - 2019 г., община Гоце Делчев реализира редица мащабни проекти, чрез които бяха напълно обновени улиците и тротоарите в няколко от кварталите в града. Това коренно промени инфраструктурата и подобри качеството на живот на хората, живеещи там.

Все повече обаче зачестяват случаите, при които на ремонтираните тротоари се разтоварват и цепят дърва за огрев, струпват се строителни материали или се паркират автомобили. Това може да доведе до напукване или счупване на плочки по тротоарите, чието възстановяване ще бъде за сметка на гражданите, които са го допуснали. Освен това се създават предпоставки за пътно-транспортни произшествия и се застрашава животът на пешеходците, които са принудени да се движат по пътното платно, вместо по изградения за тази цел тротоар.

Напомняме, че жителите на града носят отговорност в случай, че със свои действия са довели до повреждане или унищожаване на тротоарни и асфалтови настилки, както и всякакво друго общинско имущество.

В тази връзка от Общината отправят апел към гражданите да премахнат в срок от 10 дни от тротоарите пред домовете си натрупаните дърва, строителни материали или други такива, както и автомобилите си особено ако те са спрени от движение.

След този срок ще се налагат санкции по Наредба № 1 на Общински съвет Гоце Делчев за осигуряване на обществения ред, поддържане на чистотата, опазване на околната среда и защита на имуществото на територията на община Гоце Делчев.

Жителите на град Гоце Делчев трябва да проявят нужната отговорност и да направят необходимото разчистване, за да бъде опазено общинското имущество.   

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK