Ученици и учители от Първо ОУ в Гоце Делчев се завърнаха от Букурещ

Снимки: личен архив

Там те бяха по проект на "Еразъм +"

В периода 26 септември – 1 октомври се проведе седмица на приятелството в  Румъния. Проектът на Програма „Еразъм+“  - „Open to the future” събра в Букурещ съмишленици и сприятели ученици и учители от  България, Гърция, Португалия, Италия и Румъния.

Учениците  на Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ - Деница Бацалова, Деана Попова, Ивана Сърбакова, Симона Тункова, Даниел Танчев и Георги Гогов, ръководени от учителите Динева и Карпатова, откриха истински приятели, с които заедно създадоха незабравими спомени.

Посланието на срещата бе „Да спасим планетата Земя“. Учениците от партньорските страни участваха в дейности за кодиране на екологични послания за опазване на околната среда. Проектните дейности бяха организирани и ръководени от учителите в Scoala Gimnaziala Petre Ghelmez и менторите в  школа за кодиране „Logiscool”. Учениците участваха в занимателни дейности за програмиране и цифрова грамотност, създадоха общи проектни материали, използвайки иновативни дигитални инструменти.

Участниците посетиха  новооткрития музей за деца и чрез актуални професии, изкуства и технологии пропътуваха времето от миналото, през настоящето до бъдещето. Разходиха се из румънското минало чрез посещение на „Музеят на селото“ в Букурещ и разгледаха селски къщи, колиби, вятърни мелници и църкви, които са били донесени от всички краища на страната. Посетиха и една от най-популярните туристически забележителности в Румъния - Замъка Бран, или така наречения Замък на граф Дракула, запознаха се с историята му и се разходиха из тайните лабиринти на Средновековието.

Проектните дейности завършиха с официална церемония, връчване на сертификати за активно участие от  училищния инспектор Корина Сима и обещанието да бъдат приятели завинаги!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK