ОА – Кюстендил, с призив да бъдем внимателни и толерантни на пътя

Снимка: ОА - Кюстендил

Поводът е 21 септември - Ден без загинали при пътни инциденти

По повод 21 септември, който е обявен за Ден без загинали на пътя, Областна администрация – Кюстендил, апелира всички участници в движението по пътищата да бъдат внимателни и толерантни. „Нека бъдем отговорни и с личния си пример показваме безопасно шофиране и движение по пътищата, като спазваме правилата!“, призоваха от екипа на областния управител инж. Александър Пандурски.

За поредна година Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL организира кампанията, с цел да намали до нула поне за един ден броя на загиналите при пътнотранспортни произшествия. Идеята на инициативата ROADPOL е да насърчи всички участници в движението по пътищата да се замислят за опасностите, с които се сблъскват, и за това как сами могат да допринесат за намаляването на рисковете на пътя.

Второто издание на „Дни на безопасността на ROADPOL“ се провежда в периода 16.09. – 22.09.2021 г., когато по традиция се провежда и Европейската седмица на мобилността. В Република България кампанията се провежда под патронажа на Бойко Рашков – министър на вътрешните работи, и 21 септември е обявен за Ден без загинали на пътя. Мотото на кампанията тази година е: „Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!“

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK