Обновяването на община Гоце Делчев се извършва планомерно и с перспектива

Снимка: Infomreja.bg

И през тази година ще бъдат изпълнени важни проекти

Акцент в работата на община Гоце Делчев през миналата година беше подпомагане на МБАЛ „Иван Скендеров“ в града. Беше открито Отделение по инвазивна кардиология, осигуриха се нов рентген и нов скенер, ремонтира се Вътрешното отделение, монтира се фотоволтаичен парк на порива на болничното заведение.

Много е постигнатото и в други направления – смяна на 4 километра водопроводна мрежа, саниране на детската градина в село Мосомище и цялостно обновяване на тази в Брезница, създаване на инсталации за предварителна обработка на отпадъците, приключване на проекта за преустройство на бившия Ученически лагер в село Попови ливади.

Задачите, които стоят пред общината през настоящата година, също са важни и ще имат значим социален ефект. Достатъчно е да споменем цялостното обновяване на Дома на културата, което ще започне през пролетта. Общината ще отпусне допълнителни средства за реализиране на проекта, тъй като той е създаден преди 6 – 7 години, когато цените на стоките и услугите са били много по-ниски от днешните.

През пролетта ще стартира и изграждането на околовръстния път през местността Текето.

До края на годината трябва да бъдат завършени социалните жилища, които се изграждат на терен от някогашната казарма.

Друга важна задача, която ще бъде извършана, е асфалтирането на улици както в града, така и в селата Мосомище, Борово, Баничан и Брезница.

В момента се изгражда кръгово движение в града, чието използване трябва да започне след два месеца.

Продължава работата по разширяване на Първо основно училище. Обектът ще бъде завършен до началото на новата учебна година.

До пролетта ще завърши санирането на два блока по ОП „Региони в растеж“.

Община Гоце Делчев непрекъснато се обновява. Подобрения се правят както в града, така и в селата. Работи се планомерно и с перспектива. Грижата за хората продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK