Съдят 27-годишен мъж за ПТП със смъртен случай на пътя Баничан-Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg, архив

Инцидентът е станал на 26 август 2016 г.

Окръжна прокуратура-Благоевград, внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу К.Ю. (на 27 години), привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него по непредпазливост и независимо съпричиняване престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „в“, вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 от НК.

На 26.08.2016 г. обвиняемият К. Ю. управлявал лек автомобил „Ауди 7 Q“ по главен път II-19 от с. Баничан за гр. Гоце Делчев. Преди навлизане в кръстовище имало поставени пътни знаци - за ограничение на скоростта до 50 км/ч и за път без предимство.

К.Ю. шофирал в нарушение - с превишена скорост от 76,8 км/ч. По същото време на кръстовището пътуващият в обратната посока Р.П. - водач на лек автомобил, м. „Рено Меган Сценик“, предприел навлизане по пътя без предимство. Завивайки наляво, той минал в насрещната пътна лента, по която се движел К.Ю.

При възникналата опасност обвиняемият не предприел аварийно спиране и не намалил скоростта на МПС. За да избегне ПТП, той взел решение да отклони автомобила наляво. Последвал удар между двете превозни средства.

Веднага след настъпване на инцидента бил подаден сигнал на телефон 112. На мястото на пътнотранспортното произшествие пристигнали автоконтрольори и екип на Бърза помощ. Пътуващата в лекия автомобил „Рено Меган Сценик“ жена получила тежки травми. Пострадалата починала на път за болнично заведение.

От заключението на изготвената автотехническа експертиза е видно, че сред причините за възникване на ПТП са закъснялата реакция на обвиняемия К.Ю., управление с превишена скорост, предприетите действия от друг участник в движението - Р.П., който бил признат за виновен с влязла в сила присъда за извършено престъпление по транспорта.

Предстои делото срещу обвиняемия К.Ю. да продължи в съда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK