50 състезатели стартират в Тайм Атак и Дрифт на писта „Пауталия” в Кюстендил

снимки: Дани Асенова, infomreja.bg

Картинг писта „Пауталия” събира в събота и неделя най-добрите състезатели по Тайм Атак и Дрифт. Заявки за участие в 3-тия кръг от шампионата са подали близо 50 любители на автомобилния спорт. Организатор е клуб „Осогово рейсинг тим” с подкрепата на Община Кюстендил. Клубът ще бъде представен от 10 състезатели.

„В събота са тренировките, следобед са квалификациите за Тайм Атак, а от 20.00 ч. е предвидено нощно Дрифт шоу. Официалното откриване е в неделя сутринта. След края на състезанието в шестте класа ще има специален старт, в който се пускат всички шампиони през годините. 10 автомобила ще бъдат подредени в стартова решетка и ще карат за удоволствие на публиката”, уточни председателят на „Осогово рейсинг тим” Васил Тодоров-Зендер.

В тазгодишните стартове има и някои промени. Пилотите ще карат в класове: Street /S1, S2, S3/- до 1600 кубика, до 2000 кубика и над 2000 кубика, Модифицирани /М1, М2, М3/- до 1600 кубика, до 2000 кубика и над 2000 кубика. На пистата ще има технически комисар, който ще преглежда автомобилите. На финала отново ще има Дрифт шоу. Поканени са да стартират VIP дрифтърите - Тодор Дунев, Александър Язов, Алекс Матрикс, Ивайло Алексов и Али Шакрун. Те ще демонстрират уменията си и ще возят желаещи от публиката. Цената на билета е 3 лева.

„Нашият призив към кюстендилци и гостите на града, които искат да гледат състезанието е да приемат изкачването на картинг пистата като туристически маршрут. Нека да оставят в града своите автомобили. Очакват се много гости от страната и струпване на автомобили, затова искаме да избегнем инциденти”, допълни Васил Тодоров.

Зендер с автомобила си „Опел Астра” спечели 1-вия кръг на Тайм Атак на писта „Калояново” и е втори в комплексното класиране. Той стана носител на купата в клас S1 /до 2000 куб. см/ за 2010 г., побеждавайки в 4 от 5-те старта през годината. В събота и неделя ще участва с „Астра-та” в клас „М2”, модифицирани автомобили до 2 000 кубика. Националният планински шампионат „Осогово’2011” /6-ти кръг/ ще се проведе на 13 и 14 август по трасето село Богослов до местността „Студен кладенец” в Осоговската планина. Организатор на надпреварата е Българската федерация по автомобилизъм и СБА-Кюстендил със съдействието на общината.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK