50-ина на бунт срещу банките, лидерите на протеста в открит спор

снимки: infomreja.bg

Скромен брой благоевградчани и открит спор между лидерите на протеста белязаха днешната акция на недоволство в областния център. Едва двайсетина души се събраха в обявения час за началото на митинга. Малко след тях, независимо едни от други, се появиха и организаторите.

За кратко протестната акция се превърна в междуличностни нападки между лидерката на протеста Люси Манова и другите двама, обявени за организатори - Христина Ядкова и Димитър Лалев. Пред медиите и протестиращите двете страни се обвиниха в задкулисни игри и заиграване с партии и сдружения.

С реплики: "Не могат да решат кой да е вождът" и "Не сме дошли да им слушаме разправиите", част от дошлите да изразят недоволството си от монополите и беднотията напуснаха протеста. 

В крайна сметка спорещите не се разбраха и Люси Манова поведе протестиращите пред сградата на общината, а Христина Ядкова и Димитър Лалев останаха без поддръжници. 

"Мотото на днешния протест е "Не" на монопола на банките, които са най-големият бич за хората. Нашите искания все още не са изпълнени и ако и тази седмица няма резултат, ще преминем към гражданско неподчинение", обяви Манова.

В шествието се включиха 50-ина благоевградчани, които сканираха "Долу ЧЕЗ!" и "Мафията вън!".

Следващият протест е насрочен за сряда.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

ха ха ха ха ха ха21:15 - 17.03.2013
Манова ти ги срази ха ха ха ха ха ха Колко си тъпа не е истина
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK