Условна присъда за кюстендилка, превела през граница издирван грузинец

Снимка: Infomreja.bg

Грузинецът е издирван за отвличане

50-годишна българка се призна за виновна пред Районен съд – Кюстендил в две престъпления – умишлено е станала причина да се внесат неверни обстоятелства /чужда снимка/ в официален документ за самоличност и, че е превела през границата на страната ни гражданин на Грузия, обявен за международно издирване. Това съобщават от пресцентъра на съда в областния град.

Обвиняемата ще изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 12 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години. Съдът одобри споразумението постигнато между Районна прокуратура - Кюстендил и защитата.

Неосъжданата към момента М. П. се признава за виновна в това, че на 21.06.2021 г. в Кюстендил, в сградата на ОД МВР, в сектор „Български документи за самоличност“ умишлено е станала причина да се внесат неверни обстоятелства /чужда снимка/ в официален документ за самоличност – български задграничен паспорт, издаден на 33-годишен кюстендилец, съставен съгласно установения ред въз основа на заявление от частно лице, като на паспорта вместо снимката на лицето е съдействала да бъде фотографиран П. О. /на 38 г./, гражданин на Република Грузия.

Обвиняемата се признава пред съда за виновна и в това, че на 24.06.2021 г., на ГКПП – Калотина е превела през границата на страната ни лицето П. О., гражданин на Грузия /обявен за международно издирване от Казахстан за отвличане/, без  разрешение на надлежните органи на властта, като преведения през границата не е български гражданин и за престъплението е използвано МПС „Порше Макан“.

На основание чл. 280, ал.4, съдът отнема в полза на държавата превозното средство „Порше Макан“, със софийска регистрация, собственост и управляван от обвиняемата М. П. Тя е осъдена да плати и разноските по делото в размер на 1 457, 32 лв.

Определението на Районен съд – Кюстендил е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK