Водачът на тира пред ИНФОМРЕЖА: Опитах да предотвратя инцидента

Снимки: Infomreja.bg

Движението в пътния участък ще бъде възстановено след отстраняването на катастрофиралите МПС

Водачът на тира, който опита да предотврати катастрофата с автобус край Кюстендил – Камен Николчев, заяви, че опитал да сигнализира за паднало дърво на пътя. Спрял тежкотоварния автомобил и тръгнал да поставя пътен знак, когато движещия се в посока Гюешево автобус с пътници се нацепва в тира.

По чудо инцидентът се разминава само с щети. „Имаше паднали клони и аз спрях, но ето какво стана. Пак се разминахме с някоя трагедия“, коментира Камен Николчев, който е от Кюстендил и прекарва дърва във вътрешността на страната.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, тази сутрин около 4.30 ч е възникнало ПТП на околовръстния път на Кюстендил /при отбивката за язовир „Дренов дол“/. Автобус с пътници от Република Косово се е ударил в спрял тир, превозващ дърва. При удара товарният автомобил е изхвърлен встрани от пътя, като щетите по кабината са сериозни.

Леко пострадал е водачът на автобуса, който е пътувал в посока Гюешево. Той е закаран в ЦСМП в Кюстендил за прегледи и оказване на помощ.

29 от пътниците /6 от тях са деца/ са настанени в общинско отопляемо помещение. Местопроизшествието е обслужено от екипи на полицията и РСПБЗН.

Движението в пътния участък ще бъде възстановено след отстраняването на катастрофиралите МПС, което продължава и към този момент, видя репортер на ИНФОМРЕЖА.

По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK