5-годишно дете в болница с инфекция след плаж в Благоевград

снимка: infomreja.bg

Петгодишно момиче е прието във Вътрешно отделение на благоевградската болница след плаж в хотелски комплекс "Езерец". Детето е настанено с инфекция в урината. Изследванията са показали, че бактериите са се появили в резултат на замърсена среда. Момичето е ходило на плаж с майка си през почивните дни. След като се прибрало у дома почувствало неразположение. Още снощи е прието в болницата.

Още две деца, къпали се в басейна на хотел "Езерец", са се оплакали от подобни симптоми, съобщиха разтревожени родители. Регионалната здравна инспекция вече е сезирана и извършва проверка. Взети са проби от водата на басейна. "Докато не излязат резултатите не може да твърдим, че басейнът на хотел "Езерец" е проблемен. Извършва се проверка, която ще установи по категоричен начин дали има замърсявания на плажа на хотелския комплекс", заяви д-р Славка Паскалева от РЗИ.

"Оплакването е абсолютно тенденциозно. Снощи въпросните родители с децата им бяха на рожден ден. Поведението им беше безобразно и аз им забраних да влизат в хотела и в басейна. Тази сутрин като ответна реакция, те подадоха сигнали, че басейнът е мръсен. Това е абсолютна лъжа. Водата е кристално чиста. От здравната инспекция взеха проби, но съм сигурен, че резултатите ще потвърдят думите ми. Басейнът се поддържа перфектно и продължава да работи", заяви Румен Калайджиев, собственик на хотел "Езерец".
 

КОМЕНТАРИ

БЕНЯМИН21:59 - 18.07.2011
РУМЕНЕ НЕДЕЙ ЛЪГА,ПОЛОВИНАТА ГРАД ЗАРАЗИ С ВЕНЕРИЧЕСКИ ЗАБОЛЯВАНИЯ ОТ МРЪСНАТА ТИ ВОДА,ПЪК ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ФАЛШИВИЯ АЛКОХОЛ КОЙТО ПРОДАВАШ В ЕКСТРИЙМ.
Код за сигурност, въведете кода aa6