В ареста остава мъжът, бутнал с колата си патрулка, при проверка за дрога

Снимка: Infomreja.bg

Определението на Районен съд-Свиленград подлежи на обжалване

По искане на Районна прокуратура – Хасково, съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо В.Х., на 30 г., за държане без надлежно разрешително високорисково наркотично вещество-марихуана с общо брутно тегло – 141,2 грама, за противозаконно пречене на органи на властта – служители на РУ-Свиленград да изпълняват задълженията си и за причиняване на  лека телесна повреда на полицейски орган при и по повод изпълнение на службата му.

На 26 март в Свиленград, обл. Хасково, около 21.20 ч., във връзка с получена информация за държане и разпространение  на наркотични вещества, полицейските служители от РУ-Свиленград направили опит да спрат лек автомобил, марка „Мерцедес“,  управляван от В.Х., български гражданин. Той не се подчинил на разпореждането, спрял рязко и предприел маневра на заден ход, при която ударил паркиран на пътното платно лек автомобил. След това продължил движението си напред и блъснал служебен полицейски патрулен автомобил. При извършените маневри от В.Х.е пострадал леко един от служителите на РУ - Свиленград. Водачът опитал да избяга, но е бил задържан от полицейските служители, като са използвани помощни средства.

По делото са извършени действия по разследването при неотложност – претърсване в жилище, обитаваното от В.Х, както и в управлявания от него автомобил и личен обиск. Иззети са били парични средства, наркотични вещества – марихуана, регистрационни табели за друго моторно превозно средство и мачете.

Определението на Районен съд-Свиленград подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Хасково. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK