Масов бой в Лом, двама в болница, трима в ареста

Снимка: Infomreja.bg

Криминалисти на РУ-Лом работят по установяването на извършители на побой

На 09.08.2022 г. около 00.40 ч. от телефон 112 в РУ-Лом е получен сигнал за възникнал масов бой на два адреса в ломския кв. „Младеново“. Незабавно към мястото е насочен дежурен автопатрул, който установява трима жители на квартала – баща на 68 г. синът му на 47 г. и мъж на 42 г от съседен адрес.

По техни данни, минути по-рано същата нощ в дома на бащата и сина нахлули около 10-12 човека от ломския квартал „Стадиона“, част от които познавали, а други не. Групата мъже им нанесла побой с брадви и твърди предмети и изчезнали.

От побоя са пострадали 47-годишния мъж – след хирургична намеса му е отстранен далака и оставен на лечение в МБАЛ Лом. Неговият баща също е настанен на лечение в МБАЛ Лом, с данни за счупени ребра, оказана е медицинска помощ и на други участници в сбиването, след което са освободени.

Според показанията поводът бил възникнало преди това сбиване на личностна основа в ломския квартал „Хумата“ между синовете на 47-годишния – на 25 г. и 27 г., и техни опоненти от квартал „Стадиона“.

С цел недопускане разрастване на конфликта, районът е обезпечен от полицейски служители на РУ - Лом.  От проведените оперативно-издирвателни към момента в РУ Лом за 24 часа са задържаи 3 лица, съпричастни към извършването на побоя. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6