Продължават протестите на ресторантьорите

Снимка: БТА

Днес браншът излезе на протестно шествие в Монтана и Кърджали

Продължават протестите на бизнеса срещу въведените COVID мерки и вечерния час за заведенията. Днес браншът излезе на протестно шествие в Монтана и Кърджали.

Протестното шествие в северозападния град тръгна от центъра му, мина през две централни улици и спря на изхода на Монтана в посока Враца, където протестиращите блокираха движението.

Ресторантьори, собственици и служители на казина, хотелиери и дистрибутори са недоволни от затегнатите мерки и вечерния час за заведенията. Според работещите в бранша, новите мерки ще доведат до отлив на персонал и фалити.

„Исканията ни са да не ни отнемат правото да работим. Да живеем нормално, да работим и да си плащаме сметките”, казва собственикът на заведение Калин Ангелов.

 „Охранители, собственици на заведения, управители, чистачките – хора, които живеят без един лев. 60/40 тук не работи”, смята DJ Стуфи.

„Хората не искат да работят тази професия – барман, сервитьор и готвач, защото не знаят кой ден ще ни затворят и ще останат без работа. Ние оставаме без персонал и без никакви гаранции затова, че ще работим. На кафене не може, а на НАП на опашка може”, казва друг собственик на заведение – Светослав Струнджев./nova.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK