Ученици събраха над 650 кг отпадъци за рециклиране в Кюстендил

Снимки: Община Кюстендил

Първенец е НУ „Свети Климент Охридски“

Община Кюстендил и Екопак България имат удоволствието да споделят с Вас резултатите от провелото се през месец април еко-състезанието, между училищата на територията на гр. Кюстендил, съобщават от Общината.

Всички 8 училища, взели участие се представиха подобаващо, като общото събрано количество на годните за рециклиране отпадъци е 652 кг, от които 77 кг алуминиеви кенчета и 576 кг пластмасови бутилки.

Безспорен първенец със събрани 221 кг, пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета е НУ „Свети Климент Охридски“. На второ място със събрани 197 кг е ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Всички участници  получиха кошове за разделно събиране на отпадъци с помощта, на които да продължат добрата практика, а за първите и вторите в надпреварата, имаше и комплекти с топки за волейбол, футбол и баскетбол.

Кампанията продължава, като целта е да се увеличи с поне 70% събираемостта на пластмасови бутилки и алуминиеви кенове на територията на общината Кюстендил, за периода от март до декември 2023 г. спрямо същия период на миналата година.

Ако целта бъде постигната или надмината, ЕКОПАК ще осигури възможност за животоспасяваща първа помощ при сърдечен арест, от която могат да се възползват всички граждани на Община Кюстендил.

При успешен резултат от кампанията ще бъдат поставени един или няколко автоматични дефибрилатора на подходящи обществени места в града.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK