Квотата за закупуване на дърва за огрев от ДГС – Благоевград, е пред изчерпване

Снимка: Infomreja.bg

Въпреки това, подалите документи към този момент ще получат заявения от тях материал

Предвиденото количество за закупуване на дърва за огрев от ТП „Държавно горско стопанство“ – Благоевград за 2022 г. вече е почти изчерпано. Въпреки това обстоятелство кметът на Благоевград Илко Стоянов получи уверение от ръководството на ТП ДГС, че хората, подали документи към този момент, ще получат заявения от тях материал.

Въпросът бе обсъден на сформирана среща, провокирана от постъпили сигнали на притеснени жители на общината.

„Информацията, която имам от ТП ДГС е, че кампанията протича нормално. Реално забавяне няма, въпросът е, че самият процес по обработване на документите е трудоемък и могат да бъдат обхванати до 5 човека на ден. Към момента, подадените заявления са над 1000, това от своя страна означава, че предвиденото количество е на привършване“, коментира Илко Стоянов.

Той подчерта, че за Община Благоевград приоритет са социално слабите и възрастни хора. В тази връзка Стоянов е разпоредил  и на кметовете на отделните малки населени места да извършат проучване сред населението, за да бъде избегнат рискът най-нуждаещите се да пропуснат възможността да бъдат подпомогнати.

След изчерпване на квотата за дърва за огрев, предвидена от ТП ДГС, остава възможността за закупуване на дървесина, предлагана на свободния пазар.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK