10-те най-популярни футболни отбора в света, според фенската маса

Снимки: pixabay.com

“Червените дяволи” към момента са футболният отбор, който може да се похвали с най-много привърженици в света

Наскоро от един популярен английски портал проведоха допитване сред феновете на футбола, според което съставиха класация на 10-те най-популярни футболни отбора в света с най-голяма фенска маса.

10. Манчестър Сити - 80 милиона фенове

Финалистите от Шампионската лига на УЕФА за 2020 - 2021 година заемат десетото място в класацията, но според експертите подемът на Манчестър Сити тепърва предстои.

Футболният отбор през последните няколко години е един от най-успешните английски отбори във вътрешните първенства, а привържениците му се увеличават с всяка изминала година.

Ако и вие сте привърженици на Манчестър Сити, можете следите срещите и резултатите на отбора и през тази онлайн платформа за футбол на живо.

9. Байерн Мюнхен - 85 милиона фенове

Баварците са единствения немски отбор, който намира място в челната десетка на тази класация.

Байерн Мюнхен е най-успешния отбор за Германия и през годините е печелил различни турнири и световни първенства като Шампионската лига на УЕФА, Суперкупата на УЕФА, Световното футболно първенство и много други.

8. Милан - 95 милиона фенове

През последните години Милан изгуби много от феновете си, поради слабото си представяне.

За радост, тази година росонерите успяха да си върнат позицията на най-добрия италиански отбор в Серия А и да заслужат доверието и подкрепата на привържениците си. 

7. Ливърпул - 100 милиона фенове

Сезон 2020 - 2021 - ва беше провал за легендарния футболен клуб, но след завръщането си на върха в Европа и след спечелването на първата Висша лига в история на клуба, мърсисайдци се завърнаха победоносно на сцената и се присъединиха към отборите, които могат да се похвалят с огромна фенска маса.

6. Ювентус - 110 милиона фенове

Ювентус е един от най-успешните,  популярни и титулувани италиански отбори в света. “Бианконерите” или “зебрите” са печелили италианското първенство (Сериа А) девет поредни пъти от 2012 до 2020 - та, което им осигури сериозни последователи и страстни привърженици.

Фенската маса на отбора обаче се увеличи още по-драстично, след като през 2018 година най-голямата икона на съвременния футбол Кристиано Роналдо напусна Реал Мадрид и се присъедини към Ювентус.

Изявите на италианския отбор можете да следите без никакви проблеми и през тази онлайн платформа, която предлага футбол на живо.

5. Арсенал - 142 милиона фенове

 Въпреки няколкото трудни години за топчиите, клубът все още е много популярен и ценен не само в Англия, но и по света.

4. Челси - 200 милиона фенове

Въпреки че Челси няма толкова дълга история като някой от другите популярни английски клубове, той печели през годините редица вътрешни и международни първенства, които му носят голяма популярност сред феновете по света.

Като прибавим и факта, че благодарение на инвестициите, които Роман Абрамович наля, за да привлече едни от най-добрите футболисти, не е никак чудно, че Чесли има повече от 200 милиона фена.

3. Реал Мадрид - 350 милиона фенове

След напускането на Кристиано Роналдо, феновете на испанския отбор намаляха, но клубът все още е вторият най-популярен отбор в Испания и света.

Привържениците на “белия балет” са наистина по цял свят, тъй като това е отбор, който през годините е печелил много международни първенства и се е доказал като един от най-силните и стойностни отбори в Европа и света.

2. Барселона - 450 милиона фенове

Към момента ФК Барселона е вторият най-популярен футболен клуб в света. Отборът е спечелил множество трофеи от създаването си през 1899 година до днес.

През годините каталунският клуб е имал в състава си легенди като Марадона, Роналдо, Ривалдо, Стоичков, Неймар, Меси, Суарес и много други.

1.Манчестър Юнайтед - 650 милиона фенове

“Червените дяволи” към момента са футболният отбор, който може да се похвали с най-много привърженици в света.

Любопитното е, че дори и оттеглянето на сър Алекс Фъргюсън като треньор на клуба, Манчестър Юнайтед успяха не само да запазят, но и да увеличат фенската си маса.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK