Банско филм фест отбелязва 20 години "живот"

Снимка: Община Банско

В двадесетото юбилейно издание ви очакват 5 дни със 70 филма от 40 държави

Най-мащабният филмов фестивал за планинарско, екстремно и приключенско кино празнува своя двадесет годишен юбилей. Банско филм фест е най-големият и единствен кинофестивал в България и на Балканите за алпинизъм, катерене, колоездене, пътешествия, приключения, парапланеризъм, екстремни ски и сноуборд, спелеология и култура на планинарските народи. През неговите 20 години са излъчени над 3000 филми, голяма част от които са световни премиери и носители на награди от най-престижните кинофестивали в света. Десетки изложби на фотографии от български и световни автори съпътстват филмовия фестивал. Стотици деца от Банско и региона са участвали в детска и младежка приключенска програма БанскофилмфестKIDS, а звездите на Банско филм фест са най-успешните световни режисьори, алпинисти, катерачи, носители на награди на европейски и световни фестивали.

В двадесетото юбилейно издание ви очакват 5 дни със 70 филма от 40 държави – най-добрите заглавия на тема алпинизъм, катерене, колоездене, пътешествия, приключения, парапланеризъм, екстремни ски и сноуборд, спелеология, култура на планинарските народи. Всичко това – с присъствието на компетентно филмово жури, прожекции под звездите и в няколко зали, гости от България и чужбина, срещи, презентации, изложби, чествания и годишнини на незабравими постижения на българската и световна планинарска култура, както и много активности на открито,. Фестивалът на свободния дух, който ще срещне публиката с най-добрите и актуални приключенци и ектремни личности от света, събира всяка година световния и български елит на outdoor активностите. Програмата на фестивала включва мотивационни презентации и workshop-ве от чуждестранни и български гости.

Най-големият фестивал на планинарското, екстремно и приключенско кино наближавa! Бъдете част от приключението между 22 и 26 септември!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK