Водачът на БСП – Кюстендил, Бойко Клечков: Нека всеки излезе и да гласува, за да се преборим заедно срещу купения вот!

Снимки: Infomreja.bg

Приоритетите на Бойко Клечко за 10 МИР – Кюстендил

"През последните 7-8 месеца БСП беше в управлението на държавата. Това, което направиха министрите на Българската социалистическа партия, ние гордо можем да кажем, че са едни положителни резултати, особено в социалната сфера, в областта на икономиката и тн.

Вие знаете, че преди 90-а година всички училища, детски градини и здравни заведения бяха безплатни. Вече нещата са съвсем други и подчинени на друга основа. Ние обаче успяхме в 47-ия парламент да постигнем детските градини и яслите да бъдат безплатни. Ние се погрижихме за младите хора, за да имаме раждаемост в България, да има повече деца. Като социална партия се погрижихме както за хората с ниски доходи, така и за пенсионерите".

Това обяви водачът на листата на БСП за 10-МИР – Кюстендил, Бойко Клечков. Той посочи, че сред успехите на БСП е и ръстът в минималната заплата, която от 650 лв. вече е 710 лв.

„В следващия парламент нашата идея е минималната заплата да достигне до 850 лв. Ние като социална партия ще търсим въвеждането на един коефициент, който по време на инфлация да коригира както заплатите, така и пенсиите. Има много с какво да се похвалим, например майките ще получават минимална работна заплата през втората година от майчинството. Освен това при работниците увеличихме ваучерите от 80 на 200 лв., като с тях могат да си закупуват храни, могат да ги ползват в областта на културата и театрите, кината.

Какво и да говорим, социалната партия е социална и когато има сериозна инфлация, преминаването през един сложен и тежък процес за обществото в България, ние сме убедени без БСП не може да се премине този период и затова съвсем естествено е в Кюстендилска област, а и в цялата страна, всички да гласуват с бюлетина 28“, обяви още Клечков.

Той призова всички да излязат и да гласуват на предстоящите избори на 2-ри октомври, защото по този начин няма да се даде шанс на купения вот. „Аз приканвам абсолютно всички, които имат възможност да гласуват, да го направят. Нека всеки излезе и да гласува, за да се борим заедно срещу купения вот!“, апелира още водачът на БСП за 10 МИР – Кюстендил, Бойко Клечков.

Приоритетите на Бойко Клечко за 10 МИР – Кюстендил

В момента бобовдолци пият най-скъпата и най некачествената вода, тъй като голяма част от водопровода, който снабдява Бобов дол, минава през напоителни системи – открити канали, влиза в язовир Дяково, а от там е на помпи, които работят на електричество. Именно по този начин се натоварва населението със скъпа вода, а решение има и то е изграждането на водопровода Самораново – Бобов дол, посочи кандидатът за депутат от БСП.

Клечков посочи, че с този проект ще бъдат разрешени три проблема – водохващането на самото Самораново, ще бъде снабден с вода новостроящият се затвор в селото и не на последно място бобовдолци и част от кварталите на Дупница ще бъдат снабдени с качествена и чиста вода.

Вторият проект, зад който застава Бойко Клечков, е довършването на язовир Кюстендил. Неговото изграждане е започнало през 1976 година, но повече от 50-60 години всеки, който дойде на власт прави опити за довършването му без резултат.  

„В предния парламент направих своето проучване и зная, че довършването на язовир Кюстендил ще струва 60 млн. лв. на държавата. Провел съм срещи в МРРБ, тъй като той е тяхна собственост. С директора на ВиК в Регионалната дирекция сме постигнали едни съгласия с доизграждането на язовира. В случая държавата не проява интерес за довършването на този проект.

Информирах кмета на Кюстендил и от тази гледна точка аз съм направил своите постъпления – моята идея е язовир Кюстендил да се извади от собствеността на държавата или респективно МРРБ и да се предаде във владението на Община Кюстендил. По този начин ние ще търсим публично-частно партньорство с участието на хора, които имат възможност да финансират това съоръжение, да бъде изграден на стената ВЕЦ и същевременно развлекателни заведения по бреговата част на язовир Кюстендил. Това е една крайно необходима придобивка за Кюстендил“, посочи още водачът на листата на БСП, Бойко Клечков.

По негови думи друг важен и неотложен проект, по който ще работи, е Коридор № 8 – новата жп линия, която трябва да свърже София със Скопие и автомагистралата от КПП Гюешево до магистрала Струма.

„Миналата и по-миналата седмица имаше обществено обсъждане с общините, през които ще премине магистралата от Гюешево до Струма, в което аз присъствах.  Обществеността трябва да си каже мнението къде да бъдат, например, детелините за община Невестино, за Кюстендил, както и за община Бобов дол.

Смятам, че в рамките на 20-30 дни този идеен проект ще бъде включен в реализацията и ние ще търсим вариант колкото се може по-бързо да бъде осъществен. Държа да подчертая, че сред приоритети в работата ми ще бъде и довършването на галерията „Владимир Димитров - Майстора“. В момента виждате, че само една трета от галерията на Майстора се използва, останала част е още на тухла и не може да се използва от обществеността и гостите на Кюстендил“, уточни Бойко Клечков.

По негови думи галерията е собственост на Община Кюстендил, а тя не разполага със средства за доизграждането на този проект.  „В основата на Художествената галерия има разкопки, които ни дават основание да минем на финансиране чрез Министерството на културата и да го вържем като посещение на галерията с разглеждането на разкопките, които се намират на тази територия.

Друг важен проект за област Кюстендил е разкриването на преработвателни предприятия. Моята идея е чрез публично-частно партньорство да се създаде предприятие за преработване на черешите. Това са основните приоритети, по които трябва да се работи за развитието на област Кюстендил.

Естествено, не на последно място е привличането на инвестиции в региона и разкриването на нови работни места, защото се вижда, че Кюстендил обезлюдява, да не говорим какво се случва в Бобов дол, Рила, Кочериново, Бобов дол и Трекляно, заяви още водачът на БСП за 10 МИР - Кюстендил.

Бойко Клечков призова общинските власти, ръководството на Областна администрация и бъдещите депутати да се включат в отправените от него предложения, за да може всеки един от проектите да достигне до своята реализация.

За да подкрепите Бойко Клечков, можете да гласувате за него с бюлетина №28 и преференция 101!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK