Съдят 61-годишен за ПТП с трима загинали край Нови чифлик

Снимка: Infomreja.bg

Тежката катастрофа е станала на 2 октомври 2022 г.

Окръжна прокуратура – Кюстендил, внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу 61-годишния Р. И. за извършено престъпление по чл. 343, ал. 4 от НК.

Обвиняемият е правоспособен водач на МПС от 1980 г. Санкциониран е нееднократно по административен ред за нарушения на правилата за движение по пътищата и е осъждан за престъпление по транспорта.

На 02.10.2022 г. мъжът управлявал лек автомобил „Мерцедес“ от с. Стоб към гр. Кюстендил. Заедно с него пътувала съпругата му С. И.

Р. И. шофирал в колона от превозни средства. В участъка на второкласен път в района на с. Нови чифлик той предприел маневра изпреварване на движещия се пред него лек автомобил „Мицубиши“. Ускорил скоростта на автомобила си до 98 км/ч и навлязъл в лентата за насрещно движение.

Последвал удар между управляваното от обвиняемия превозно средство с насрещно движещия се лек автомобил „Фолксваген“.

В резултат на тежкото пътно-транспортно произшествие била причинена смъртта на водача му и пътуващите с него възрастни родители. Пострадал мотоциклетистът, движещ се след колата на Р. И., както и съпругата на обвиняемия. Двамата получили средни телесни повреди с множество фрактури.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK