Най-сръчните детски ръце боядисаха великденските яйца в Струмяни

Снимка: Община Струмяни

Яйцата, които направиха, бяха наистина красиви

По повод настъпването на най-светлия християнски празник - Възкресение Христово децата от Детска градина „Патиланци“ в с. Струмяни, ЦСРИ и ученици от СУ „Св. Паисий Хилендарски“ в с. Микрево боядисаха пъстри яйца на площада в с.Струмяни по инициатива на МКБППМН към община Струмяни.

В навечерието на Велики четвъртък децата изпълниха старата българска традиция за боядисване на великденски яйца. Малките художници показаха различни техники за боядисване, който са научили от своите родители, баби и дядовци.

Те истински се забавляваха и заредиха всички присъстващи с много настроение. Яйцата, които направиха, бяха наистина красиви, пъстри и носеха духа на празника.

По случай Великден, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни при община Струмяни, проведе конкурс за „Великденска декорация“.

На празнична и пъстра Великденска изложба бяха показани сувенири и арт изделия, изработени от жители на общината, деца от ДГ „Патиланци“ и ученици от СУ „Св.Паисий Хилендарски“ с. Микрево.

Изложбата бе представена на открито пред сградата на общината в село Струмяни и създаде пъстро предпразнично Великденско настроение за жителите в общината.

Компетентно жури класира и награди участниците, които се представиха с най-оригиналните сувенири и арт изделия.

Наградените участници получиха Диплом за участие и предметни награди.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK