Петима души са пострадали при тежката верижна катастрофа на Околовръстното в София

Снимка: ФБ/Надежда Дойчева

Трима от ранените са в болница

Петима души пострадаха при тежка верижна катастрофа по Южната дъга на Околовръстния път на София. 10 коли и два тира се сблъскаха. Трима от ранените са в болница, пише БНР.

Инцидентът стана в отсечката от пътния възел "Бояна" до "Симеоновско шосе" в посока "Симеоновско шосе". Движението там е спряно.

Според очевидци, инцидентът е причинен от единия камион, който вероятно е карал с несъобразена скорост. Неговият водач е пострадал и трудно е изваден от кабината. На място пожарникари помагаха за освобождаването на хората, попаднали в капана на смачканите превозни средства. Движението в района остава силно затруднено.

Инспектор Иво Биков от Пътна полиция заяви:

"Около 9 часа тази сутрин е постъпил сигнал в нашата дежурна част за възникване на верижна катастрофа между леки и товарни автомобили. На място минути след получаване на сигнала непосредствено са пристигнали наши екипи на Пътна полиция, охранителна полиция, екипи на пожарната и на Спешна медицинска помощ. Пострадалите към настоящия момент мога да ви кажа, че са трима. Те са транспортирани до болнично заведение, където в момента текат прегледите и още двама има леко пострадали, които са прегледани, но не са транспортирани, тъй като нямат наранявания. Много е рано да говорим и да вменяваме вина на някой. Тече оглед и докато не се извършат процесуално-следствените действия не можем да определим вината".

От Столична община препоръчват на гражданите да използват алтернативи за придвижване към бул. "България" и "Черни връх".

"Околовръстният път е доста натоварен. Има наши екипи на Пътна полиция, които ограничават движението на кръстовището на Околовръстния път и на бул."Черни връх" в двете посоки - посока център и посока Драгалевци, където е обходният маршрут за Симеоновско шосе", каза още Биков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK