Силен старт на учебната година в ОУ "Братя Миладинови", Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

Ученици и учители са амбицирани да постигнат много и в учебната, и в извънкласната работа

Трето основно училище „Братя Миладинови“ в Гоце Делчев се радва на все по-голям интерес от страна на родители и ученици. Тази учебна година то започна с три паралелки първокласници.

Материалната база също става все по-модерна и красива. Примерът на г-н Росен Думанов, който през миналата учебна година обзаведе една класна стая, през това лято беше последван от родителите Анастасия Байракова и Васил Чилев, които направиха стаята на 3. б клас още по-приятна и функционална. А благодарение на г-н Иван Биларев в южния двор на училището беше изградено ново стълбище. Разбира се, целият колектив благодари на спонсорите за щедростта и грижата, проявени към училището.

Не спират подобренията и със собствени средства, и по програми. С пари от бюджета на училището е ремонтирано стълбището откъм централния вход на сградата, а по Национална програма „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“ предстои преоборудване на библиотеката и обогатяване на нейния фонд. По същата национална програма е доставена вътрешна площадка по безопасност на движението, която ще се ползва от всички ученици в училището.

Доволни от придобивките, ученици и учители започнаха учебната година с амбиция да постигнат много както в учебната работа, така и в извънкласната. Достатъчно е да проследим планираното само за следващите десетина дни, за да се убедим в това.

На 28 септември тук ще се проведе кулинарен благотворителен базар в помощ на пострадалите от наводненията в страната. Впрочем, учителите вече са събрали средства помежду си и са закупили възглавници и калъфки, от които бедстващите се нуждаят.

А за петък, 30 септември, е планиран велопоход до село Мосомище. Досега са се записали за участие 100 ученици. Там заедно с възпитаниците на ОУ „Христо Ботев“, Мосомище, те ще проведат щафетна игра „Без отпадъци“, в която ще се включат учители и родители от двете учебни заведения.

Тече подготовка и за посрещане на 24 ученици и 12 учители от Италия, Турция, Румъния, Полша и Португалия. Те ще бъдат в училището на 4 октомври, за да продължат работата по програма „Еразъм +“, проект „Не бъди киберзависим“.

Вече са сформирани 2 групи по футбол и една вокална група по Национална програма „Заедно в изкуствата и спорта“.

Така, „с пълна пара“, стартира новата учебна година в Трето ОУ „Братя Миладинови“. Да е здрава и успешна за всички!

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK