Асен Личев ще предложи за държавна почит участниците в спасителния екип край Камен бряг

Снимка: БГНЕС

Той изказва признателност към наблюдаващите екипи на МОСВ

Министърът на околната среда и водите Асен Личев приветства благополучния край на спасителната операция по изтеглянето на авариралия кораб „Вера Су“, след като от него бяха източени и последните количества от наводнения товар.

С приключване на действията по разтоварване и обезопасяване на кораба е елиминиран рискът от замърсяване на морските води в района на Защитена местност „Яйлата“, а с това и рискът за здравето и поминъка на хората от региона.

Министър Асен Личев се обръща с признателност към всички участници в спасителния екип. Те осъществиха един сложен план в 9 стъпки, изпълнен с хирургична точност, и направиха така, щото обвиненията към държавата и морската общественост да отпаднат. Такава операция в тъмната част от деня може да се изпълни от малцина в света.

Министър Личев възложи изготвяне на списък на участниците в спасителната операция, за да бъдат предложени за държавна почит.

Той изказва признателност към наблюдаващите екипи на МОСВ, които в продължение на месец работиха в непрекъснат режим при нелеки условия за проследяване на състоянието на водите в Черно море.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK