Мъж подпали автосервиз и колата си, майсторът го бавел с ремонта

Снимка: Infomreja.bg

Л.Ф. закупил бензин от бензиностанция в Добрич

36-годишен мъж от Добрич ще бъде съден по обвинителен акт на Окръжната прокуратура за това, че e запалил автосервиз и намиращото се в него оборудване, като е имало опасност пожарът да се разпростре върху други имоти и от случая са последвали значителни вреди за собствениците им. Той e бил привлечен към наказателна отговорност за престъпление по член 330, ал.3, във връзка с ал.2, т.2 във връзка с ал.1 от НК.

На 24 юни 2020 г. Л.Ф. посетил автосервиз в Добрич по повод възникнал технически проблем с автомобила му. След като повредата била установена, мъжът оставил колата за ремонт. Няколко дни работата вървяла добре, но трябвало да спре за известно време, тъй като се наложило автомонтьорът да замине извън града. Задържането на колата му подразнило обвиняемия. Той опитал да убеди майстора, че има спешна нужда от автомобила си, но това не променило обстоятелствата.

На 28 юни вечерта, силно афектиран, Л.Ф. закупил бензин от бензиностанция в Добрич, снабдил се и с вестник и тръгнал към сервиза, в който се намирала колата му. Обадил се на собственика му и заявил, че вече не му бил нужен автомобила и се заканил да запали помещението.

Непосредствено след това обвиняемият изпълнил заканата си – изсипал запалителната течност върху входните врати на сервиза, след което ги запалил. Прибрал се в дома си, но след известно време решил да се върне на местопрестъплението. Там бил задържан от полицейски екип, отзовал се на подаден сигнал от собственика на автосервиза.

Назначените след потушаване на огъня експертизи установили, че нанесените от пожара щети възлизат на 20 228, 80 лева, като е било застрашено и имущество за още 14 579,57 лева.

Предстои делото срещу Л.Ф. да бъде насрочено за разглеждане във Окръжен съд-Добрич. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание „лишаване от свобода“ за срок три до дванадесет години, съобщават от държавното обвинение.

 

КОМЕНТАРИ